Logo_OSMP_200.png

OŠ n.h. Maksa Pečarja

Črnuška cesta 9
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: 01/5896-312
em: osmakspecar@guest.arnes.si

 

kul_sola.jpg

Logo_PZ_prijazna_sola-vrtec_2015-16.jpg

Ekosola_logotip.jpg

 

Vabljeni na predavanje o učenju po programu NTC

Objavil/a Urednik - 2019-09-19 12:33:00

Spoštovani starši!

Na naši šoli se trudimo, da bi bili učni pristop in metode čim bolj učinkovite, prijazne otrokom in v koraku s časom. V letošnjem šolskem letu bomo intenzivno delali na tem in zato vam pošiljam obvestilo o predavanju trenutno enega največjih in najbolj iskanih strokovnjakov na področju razvoja učnih potencialov pri otrocih, dr. Ranka Rajovića.

NTC sistem učenja je učna metoda (pedagoški pristop), pri katerem se izvajajo dejavnosti, ki še posebej spodbujajo otrokov miselni razvoj. Avtor programa NTC učenja je dr. Ranko Rajović, po osnovni izobrazbi zdravnik specialist, endokrinolog. Za NTC program je leta 2015 dobil prestižno priznanj svetovne MENSE, za intelektualni prispevek družbi. Njegov program se izvaja v že več kot 17 državah po Evropi.

S tehnikami v okviru NTC programa učimo otroka razmišljati. Učimo jih, da mislijo, da znajo stvari, ki jih že poznajo povezovati in priti do novih rešitev s tem pa pridobivajo funkcionalno (uporabno) znanje. Orodje pri tem učenju je IGRA. Program NTC učenja je zasnovan tako, da se izvajajo dejavnosti na tak način, da v kombinaciji z gibanjem aktivirajo različne miselne procese pri otroku.

V veliko veselje mi je, da smo dobili določeno število brezplačnih vstopnic tudi za našo šolo.

 

VABIMO VAS, NA PREDAVANJE AVTORJA PROGRAMA, DR. RANKA RAJOVIĆA,

 V SREDO, 22.1.2020, OB 19.00 URI,

v predavalnici Srednje šole tehnični strok v ŠIŠKI, Litostrojska c. 51

 Udeležba na tem predavanju je za vas starše zelo priporočljiva S tem boste otroku v pomoč pri šolskem delu ga boste v podobne aktivnosti lahko usmerjali tudi v prostem času. Dobili boste tudi odgovore na vprašanja katere so moderne napake staršev, kako jih preprečiti in kako naučiti otroke, da razmišljajo.

 S skupnimi močmi, lahko otrokom omogočimo še bolj kvalitetno izobraževanje in jih s tem še bolj pripravimo na izzive, ki jim jih bo prinašalo življenje.

Ker je število mest omejeno je OBVEZNA PRIJAVA na: ntc.novefuzine@gmail.com

Opomba: Dr. Rajović je iz Novega Sada, vendar se trudi govoriti slovensko tako, da je razumljiv vsem.