Logo_OSMP_200.png

OŠ n.h. Maksa Pečarja

Črnuška cesta 9
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel: 01/5896-312
em: osmakspecar@guest.arnes.si

 

kul_sola.jpg

Logo_PZ_prijazna_sola-vrtec_2015-16.jpg

Ekosola_logotip.jpg

 

 

 

 

Adam Bestwick: Prenizko nebo

Predstavljajte si, da je nebo tako nizko, da drevesa ne morejo rasti, ptice ne morejo leteti in ljudje ne morejo hoditi pokonci. Le kdo bi lahko rešil ta problem ...

Zgodba o tem, kako lahko otroška radovednost, vztrajnost in iznajdljivost premakne tudi nebo.

 

 

 

Sherman Alexie

Absolutno resnični dnevnik Indijanca s polovičnim delovnim časom

 

Junior je doma v indijanskem rezervatu Spokane. Poseben je in nadarjen, odrašča v okolju, ki je vse prej kot spodbudno. Ko ugotovi, da si ne želi končati kot večina pripadnikov njegovega plemena, vzame življenje v svoje roke in se vpiše v srednjo šolo, na katero hodijo belci. Najde dobre prijatelje, sledi svojim sanjam in se izvije utečeni življenjski usodi povprečnega spokanskega Indijanca.

Snov za roman je večkrat nagrajeni ameriški pisatelj, pesnik in režiser indijanskih korenin črpal iz lastnih izkušenj. Zanj je prejel več nagrad, med njimi leta 2007 nagrado National Book Award for Young People's Literature. Knjiga je bila leta 2008 uvrščena med deset najboljših knjig za mladino, ki jih priporoča Ameriška zveza mladinskih knjižničarjev (YALSA), priljubljena je med bralci po vsem svetu.

Slovenska izdaja je dobila nagrado Zlata hruška 2017 (znak kakovosti otroških in mladinskih knjig.

 

 

Micheal de Cock

Rozi in Musa

 

Rozi se z mamo preseli v nov dom. Strah jo je, da si ne bo našla prijateljev, kmalu pa se izkaže, da je ta popolnoma odveč. V bloku stanuje tudi Musa, ki pozna vsak njegov kotiček - tudi pot na streho. Želi ji pokazati krasen razgled na mesto, a potem, ko gre vse popolnoma narobe in se morata otroka iz nevarnosti rešiti sama, se pravo prijateljstvo šele začne ...

V bogato ilustrirani knjigi so združene tri prisrčne zgodbe o prijateljstvu in sobivanju. Napisal jih je priljubljeni flamski pisatelj, prevajalec, scenarist, režiser in igralec. Avtor odkrito, a nevsiljivo in z obilico humorja pripoveduje o stiskah, s katerimi se soočajo otroci in njihovi odrasli.

Slovenska izdaja je dobila nagrado Zlata hruška 2017 (znak kakovosti otroških in mladinskih knjig.